söndag 15 augusti 2010

Välfärd eller skattesänkningar

Igår höll Reinfeldt sitt sommartal. Den stora nyheten var ytterligare skattesänkningar. Sänkningar som sägs gynna framförallt yrkesgrupper som sjuksköterskor och lärare. Mer pengar till välfärden lyste med sin frånvaro.

I fredags presenterade Mona Sahlin och Thomas Östros Socialdemokraternas budskap Vägval 2010. Där var de stora nyheterna ökade satsningar på jobben, vård, skola och omsorg.

De som säger att det inte är någon skillnad mellan partierna i årets val måste väl ändra uppfattning nu. I moderaternas Sverige kommer ev (om några år) en sjuksköterska eller en lärare få några hundralappar mer om året, men de kommer samtidigt få springa fortare på jobbet om de nu har kvar något jobb. Redan i år jobbar det 3000 färre lärare i landets skolor. I socialdemokraternas och det rödgröna Sverige går alltid jobben och välfärden före skattesänkningar. Rimliga arbetsvillkor är ett måste för att säkerställa kvalitet i välfärden.

Jag missar tyvärr Mona Sahlins sommartal idag. Jag är övertygad om att det kommer innehålla betydligt bättre förslag på hur vi ska rädda jobb, välfärd och minska klyftorna.

Susanne Eriksson
Pol sekr (S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar