onsdag 18 augusti 2010

Vad tycker Erik Weiman om gräddfiler?

Erik Weiman skriver på sin blogg att jag inte vill arbeta för ett bättre omhändertagande av våra äldre. Mer fel än så kan inte ens Erik Weiman få till det. Under hela min tid som landstingspolitiker har jag agerat för en mer medmänsklig och jämlik hälso- och sjukvård. Men har Erik Weiman någonsin arbetat för dessa värden?

Under sommaren har en intensiv debatt förts om ”gräddfiler” i vården alltså möjligheten för människor att med pengar köpa sig för i köerna till vård inom landstinget. Starka företrädare inom Alliansen, kommunalrådet Stefan Hanna (C) i Uppsala och riksdagskandidaten Mattias Johansson (C), har starkt pläderat för att det ska genomföras gräddfiler inom vårt landsting. Det har möjliggjorts av att Alliansregeringen har rivit upp stopplagen för gräddfiler och utförsäljning av universitetssjukhus som vi Rödgröna beslutade om under förra mandatperioden.

Men vad tycker Erik Weiman om gräddfiler? Inte en endaste gång har han kommenterat den pågående debatten! Är Erik för gräddfiler bör det tydliggöras om inte är det lämpligt med ett avståndstagande av regeringens intentioner och Allianskollegerna Stefan Hannas (C) och Mattias Johanssons (C) ambitioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar