torsdag 26 augusti 2010

Debatt/diskussion om Parkinsons sjukdom

Varje år får 15 000 - 20 000 personer diagnosen Parkinsons sjukdom. Sjukdomen debuterar vanligen mellan 55 - 60 år, men det det kan ske tidigare.

Uppsala Parkinson förening hade idag bjudit in till en politisk debatt/diskussion mellan de politiska partierna i landstinget. Diskussionen var väl förberedd av föreningens ordförande Göran Einarsson och övriga i styrelsen.
Några frågor som kom upp gällde tillgången till träningslokaler. En lokal som används vid Akademiska sjukhuset har sagts upp från årsskiftet, det var nu information för mig och flera andra. Mycket tråkigt! Gruppträning är en mycket bra verksamhet. Vi rödgrön bör agera för att föreningen kan fortsätta att hyra lokalen.

Det blev mycket tal om vikten av rehabilitering Vi rödgröna Ove Hemifors (V), Kjell Andersson (S) och undertecknad talade oss varma för att förbättringar måste ske nästa mandatperiod. Enligt Uppsala Parkinson förening har bara 12 procent av alla med diagnosen Parkinson en rehabplan. Detta visar att det måste ske krafttag på rehabområdet.

Ett önskemål som Uppsala Parkinson föreningen hade vara att mer information behövs till allmänheten. Detta är ett litet bidrag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar