torsdag 19 augusti 2010

"Besöksförbud"

Måndagen den 23 aug besöker Socialdemokraternas talesperson i sjukvårds-frågor Ylva Johansson Uppsala. I samband med detta besök ville hon gärna träffa anställda vid Akademiska sjukhuset för att dels berätta om den socialdemokratiska sjukvårdspolitiken, dels lyssna till de anställdas erfarenheter och synpunkter. Men detta möte kan inte genomföras på grund av att den borgerliga landstingsmajoriteten har förbjudit alla politiska möten på sjukhusets område.
Betonas skall att det handlade om att vi socialdemokrater nekas att hyra en lokal för ett möte dit de som önskar kan komma. Ingen, vare sig patienter eller anställda, som inte önskar delta i mötet skulle störas på minsta sätt. Tanken var att hyra en av de större lokalerna i ”Blå korset” för vårt möte och bjuda in de anställda som var intresserade och hade möjlighet att träffa Ylva Johansson. Men det har de borgerliga satt stopp för. I det regelverk som de drev igenom i landstingsstyrelsen den 1 mars heter det ”..partipolitiska informationsmöten ska inte förekomma inom landstingets lokaler eller områden.” Vi i den rödgröna oppositionen finner det ytterst anmärkningsvärt att en demokratiskt styrd verksamhet inte tillåter att de anställda träffar demokratins företrädare, politikerna. Och för säkerhets skull upprepar vi: Ingen skulle tvingas lyssna till ett politiskt budskap! Men vi tycker det är högst rimligt att de som vill veta vilka politiska alternativ som erbjuds i höstens val skulle ha den möjligheten.

Vi tvingas naturligtvis följa de regler som beslutats, hur obegripliga de än är, och arrangerar istället ett torgmöte med Ylva Johansson vid den socialdemokratiska valstugan på Stora torget måndag den 23 aug kl 12.00.
Dit är alla välkomna! Självklart gäller detta även media. Tyvärr hinner inte de anställda på Akademiska sjukhuset dit under sin lunchrast.


Börje Wennberg (S)
landstingsråd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar