tisdag 26 maj 2009

Vårt förslag till preliminär plan och budget

Vid landstingsstyrelsen igår behandlades den preliminära plan och budgeten för 2010-2012. Vi i oppositionen har lagt fram ett gemensamt alternativ där vi presenterar våra huvudalternativ för en utveckling som gynnar patienterna, som garanterar en jämlik vård i hela länet och som utvecklar det förebyggande arbetet.

Vi i oppositionen tar bland mycket annat upp att primär­vården behöver ett ersättnings­system som bejakar ett utvecklande teamarbete och som inte fokuserar på läkarbesök utan på bästa effektiva omhändertagandenivå. Vi vill därför ta fram ett strategiskt dokument för en utvecklad och finansierad primärvård som också inkluderar ett närvårdskoncept.

Vi i oppositionen anser att hälso- och sjukvård ska ges och prioriteras utifrån behov hos den enskilda patienten. Det är tydligt att vi inom oppositionen förstår att hälsan är ojämlikt fördelad och att landstingets resurser därför måste fördelas utifrån de faktiska behoven. Den moderatledda majoritetens begreppsflora med patienter som kunder och kundernas rättigheter att själva avgöra var och när eventuella behov ska tillgodoses innebär att vi går mot en sjukvård där plånbokens storlek får en ökad betydelse.

Läs hela vårt förslag här>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar