söndag 12 september 2010

Moderaterna vågar inte ta insändardebatten..

Hej Hej

Valrörelsen rullar framåt. Vi rödgröna genomför ett otal debatter, diskussioner, samtal med väljare och annat som hör till valarbetet. Vi skriver också insändare och debattartiklar. Alla blir inte publicerade pga. att de flesta tidningarna har borgerliga ägare som inte vill torgföra våra synpunkter kring framtidens politik, som inte tål att vi för fram rättmätig kritik mot det rådande politiska klimatet, systemet och de negativa konskvenserna av den förda höger-borgerliga politiken.

Jag skrev en kritisk insändare riktad mot moderaterna och deras strävan om att införa gräddfiler inom hälso- och sjukvården i allmänhet och specialistvården i synnerhet. På Södersjukhuset kan man köpa en sjukförsäkring för 150 000 kr och därmed smita före kön avseende hjärtoperationer. Det är ett exempel hur moderaterna och borgarna vill öka klyftorna i samhället, så att de svagaste hamnar ännu längre bak i de borgerliga vårdköerna och de som har mest kan skapa förturer genom sjukförsäkringar, det är djupt orättvist. Vi har en solidariskt finansierad hälso- och sjukvård. Där alla ska ha rätt till en kvalitativ vård utifrån behov, inte efter plånbokens storlek. Den modellen håller på att luckras upp, snabbt och systematiskt. Inte minst genom det borgerliga experiment landstinget i Stockholms län. Vi socialdemokrater och rödgröna kommer aldrig att acceptera sådana, orättvisa lösningar i Uppsala län.

Nåväl, när jag skrev denna insändare, fick jag svar av två småborgare - Örjes (C) och Larsson (Fp). Det drog sina träsvärd till försvar för gräddfilerna och likt två knektar i den borgerliga armén, skyddade de moderaterna som i vanlig ordning ställde sig långt bak vid stabstältet och skötte strategin, medan småborgarna fick ta fighten. Intressant att två partiföreträdare blivit så indoktrinerade av moderaterna, att det inte vågar framföra egna politiska budskap. Intressant också att moderaterna inte vågar ta en debatt om gräddfilerna. Det kan ju betyda att moderaterna har något att dölja, som inte tål offentlighetens ljus, såhär i valrörelsens sista vecka.

Slutligen hoppas jag att Enköpingsposten publicerar mitt svar till moderaternas förkämpar Fp och C.
Vi syns i vimlet
Pyry Niemi

1 kommentar:

  1. Anledningen till att jag gick in i insändardebatten var att du helt enkelt hade fel i sak i dina påståenden om Södersjukhuset och Arrhytmia center.

    Samma felaktigheter har tidigare framförts av Johan Edstav och jag har också fått lov att rätta honom (http://bit.ly/bIft3z). Du kanske skulle vara lite mer försiktig innan du använder uppgifter från honom i debatten (eller är det kanske tvärtom, du som lurat Johan Edstav?).

    Sedan är jag från Enköping och är van med att det är Centerpartiet som styr och ställer i alliansen;-)

    SvaraRadera