söndag 5 september 2010

Är det kört nu?

Dagens SIFO med ett avstånd på 6% mellan blocken var förstås ingen rolig läsning.
Men ger det anledning till att ge upp, kasta in valmanifesten och göra något annat - exempelvis gå ut i skogen och plocka svamp eller greppa dammsugaren som stått oanvänd där i hörnet de senaste veckorna?

Skulle inte tro det!!! Loppet är inte kört - och jag vill hävda att det inte enbart är önsketänkande. Jag grundar det på att (förutom att det faktiskt är två hela veckor kvar till valdagen) andelen osäkra väljare är ändå runt 11-12% och på att mycket finns att hämta för framförallt de RödGröna, om man lyckas de sista veckorna få ut fler som går och röstar.

Valdeltagandet 2006 var i Uppsala kommun: Till rikdagen 84%, till landsting och kommun runt 82%. Vi vet att i vissa stadsdelar i Uppsala (Gottsunda, Gränby mfl) var valdeltagande 2006 betydligt lägre än genomsnittet. Där finns att hämta!

Så nu gäller det att gå ut i stadsdelarna. Ha möten, knacka dörr och samtala med människor om vikten av att rösta och vad valet handlar om : 4 år till av borgerligt styre, med en skattepolitik som gynnar de som redan har gott eller hyfsat ställt. På bekostnad av låginkomsttagare och utförsäkrade. 4 år till med en borgerlig sjukvårdspolitik med alltfler privata vårdföretag, marknadstänk och högre avgifter i vården

Vill de som bor i Gottsunda, Gränby mfl områden verkligen ha det? Skulle inte tro det. Men då gäller det att de går och röstar. Då gäller det att de upplever och tror på att de från de RödGröna som knackar på deras dörr verkligen vill och kommer att kunna föra en annan politik.
Då finns en möjlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar