fredag 26 februari 2010

Barnsligt och omoget av Erik Weiman (M)
Det var inte bara Miljöpartiets politiske sekreterare (se föregående inlägg) som blev avhyst från gårdagens presskonferens om vårdavtalet med Sörmland och Västmanland. Tre av oss landstingsråd i oppositionen gick till presskonferensen för att få ta del av informationen och vi befann oss redan i huset. Vi hade inte, och har ännu inte, fått någon information om avtalet annat än en kort muntlig dragning att avtalet var klart.
Döm om vår förvåning när Erik Weiman, högröd i ansiktet, genast störtade mot oss och ville prata med oss i enskildhet. Där framgick det med största tydlighet att vi inte var välkomna på prersskonferensen. Vi protesterade men beslöt oss för att inte ta striden inför öppen ridå med media, utan ta det senare. Hade vi då vetat att även Jonas Åsenius, politisk sekreterare (MP), hade blivit avhyst så tror jag att vi hade agerat annorlunda. Det är otroligt att en politiker på den nivån inte förstår enkla demokratiska principer och agerar på detta förkastliga sätt.
Erik Weimans barnsliga, omogna och egeocentrerade agerande är en skam för landstinget. Låt hans ordförandeskap bli en tillfällig och snabbt bortglömd parantes i landstinget historia.

Sören Bergqvist (V)
landstingsråd i tillfällig opposition

2 kommentarer:

  1. Otroligt märkligt agerande. Jag skrev några rader om det igår kväll: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se/2010/02/25/LandstingetsAvtalHemligaF%c3%b6rOppositionen.aspx

    SvaraRadera
  2. Sören - i vilken roll kom ni på presskonferensen? Som media (eftersom det var de som var inbjudna)? Jag visste inte att ni slagit in på den journalistiska banan ;)

    Är det informationen vi ville ha är det väl bara att ta kontakt med antingen majoriteten, eller med någon insatt tjänsteman!

    Eller kom ni som företrädare för landstinget? Då förstår jag att Erik påpekade det olämpliga i detta. Presskonferenser planeras av landstingets informationsavdelning som avgör vem som ska sköta informationen. Ser det inte lite konstigt ut med tre oppositionsråd, ett landstingsråd och en sjukhusdirektör som ger informationen? Hur blir intrycket av vad landstinget tycker om sakfrågan då (med tanke på att det var sjukhusdirektören som var huvudperson på presskonferensen)?.

    Nej, Sören - ni måste inse att ni är i troligen permanent opposition och agera därefter!

    Hela Alliansen hälsar där vi sitter och trivs tillsammans

    SvaraRadera