måndag 20 april 2009

Misstroende mot de egna

Dagens fullmäktige kom till stor del att, än en gång, handla om landstingsstyrelsens ordförande Erik Weimans miljonfallskärm till den förre landstingsdirektören. Samtliga revisorer (utom den moderate) riktade välgrundad anmärkning mot Weiman.
Tyvärr var det ingen av de borgerliga ledamöterna som visade civilkurage nog att acceptera revisorernas (utom den moderate) kritik. Efter votering avfärdades anmärkningen av den borgerliga majoriteten. S, V och MP delade revisorernas kritik, och reserverade sig mot beslutet att inte lyssna till revisorernas (utom den moderate) anmärkning.
Märkligast blir detta för de folkpartistiska och centerpartistiska ledamöterna, som i praktiken riktar ett misstroende gentemot sina egna representanter i landstingsrevisionen.
Föremålet för revisorernas (utom den moderate) kritik, landstingets högsta politiker Erik Weiman konstaterar på sin blogg att revisorerna anmärkning var ett rent politiskt utspel. Så här skriver han:
"....fullkomligt uppenbart att anmärkningen helt och hållet var av politisk karaktär."
Snacka om att uppträda arrogant och att samtidigt ta heder och ära av revisorerna, speciellt av Folkpartiets och Centerpartiets representanter i landstingsrevisionen.

Börje Wennberg (S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar