tisdag 13 april 2010

Vi vill och kan vara arbetsgivare!

Igår presenterade vi i vita huset vår gemensamma syn på politikernas ansvar som arbetsgivare.

Vi anser att den politiska ledningen har alltid det yttersta ansvaret som arbetsgivare. Det är ett ansvar och en roll som politiken inte kan smita ifrån. En god personalpolitik är av avgörande betydelse för verksamheten kvalitet och utveckling. Under innevarande mandatperiod, med den moderatstyrda ledningen, har politikernas roll i arbetsgivar-/personalpolitiken totalt lyst med sin frånvaro. Bristen på dialog och delaktighet är stor. Resultatet har blivit missnöjda medarbetare som misstror ledningen.

Vid ett maktskifte i höst blir den eftersatta arbetsgivarpolitiken en högt prioriterad fråga. För att bättre hantera arbetsgivarfrågor från politikens sida behövs ett politiskt organ med tydligt uppdrag att följa och ta initiativ i personalfrågor, t ex i ett arbetsgivar­utskott, personaldelegation eller som en del i ett produktionsutskott. Om vi vinner valet i september kommer vi att ta fram ett arbetsgivarstrategiskt dokument med förslag till mål och åtgärder i enlighet med förslaget i detta dokument. Vi kommer också att fortlöpande ha en dialog med de fackliga organisationerna. Landstinget ska stå för trygga anställningar och en rättvis lönepolitik.

Läs hela överenskommelsen på http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/uppsalalan/Media/Nyheter/Vi-kan-och-vill-vara-arbetsgivare/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar