tisdag 11 augusti 2009

(M) säger: Nej till samverkan!

Samverkan är egentligen bara svårt och främjar inte utvecklingen. Det säger Robert Kronvall, moderat ledamot i fullmäktige och landstingstyrelsen, i en insändare i UNT förra veckan.
Man häpnar, vad menar han egentligen. Han antyder att samverkan är socialdemokratiskt trams som inte har något värde. Är det möjligen så att Kronvall tycker att en riktig politiker är en som sätter ner foten tydligt, pekar med hela handen och bestämmer själv?
Vi i oppositionen har en helt annan uppfattning. Samverkan, att lyssna till andras synpunkter och förslag och därefter jämka sig samman till en lösning som alla kan stå bakom, det leder till utveckling.
Vi är övertygade om att såväl verksamhetsföreträdare, personalorganisationer som det stora flertalet av länets innevånare delar den uppfattningen. Ständiga strider mellan de politiska blocken är inte vad de som bor i Uppsala län vill ha. Det leder till ryckighet i verksamheten, ständiga omorganisationer och kraftiga kostnadsökningar.
Dialog och samverkan är en utmärkt arbetsmodell om vi vill ha hög kvalitet i verksamheten, god tillgänglighet, kontroll på ekonomin och medarbetare som trivs.
Av insändaren framgår inte om Kronvalls har hela den moderata gruppen bakom sig. Jag hoppas naturligtvis att han är ensam om sitt motstånd mot samverkan, och att Erik Weiman snabbt tar avstånd till från sin partikamrats idéer.

Börje Wennberg (S)
landstingsråd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar