fredag 13 mars 2009

Vårt samarbete är en styrka för hela länet!

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har nu startat utvecklingsarbetet av en politik för framtiden inom vårt rödgröna samarbete. Vi kommer tillsammans att utmana den borgerliga ledningen för landstinget i valrörelsen 2010. Vi är tre partier som trivs att arbeta tillsammans och vi vill gärna återigen styra landstinget från våra lokaler i Vita Huset. Här på vår gemensamma rödgröna blogg kommer du att kunna följa vårt arbete.

Vår politik kommer att innebära mer av behovsstyrning och betydligt mindre av marknadslösningar när det gäller hälso- och sjukvården. Vi anser att vård ska ges utifrån patientens behov inte efter storlek på plånbok eller skarpast röst. Vi är tre partier som har en gemensam grundsyn på en solidarisk, svensk hälso- och sjukvård, och en betydande samstämmighet i många frågor. Vi är samtidigt inte rädda för att tycka olika då och då utan ser våra partiers olikheter som en tillgång i samarbetet. Den omoderna likformighet som den borgliga majoriteten visar är ingenting vi eftersträvar.

Våra tre partier kommer att ta fram egna valprogram till valrörelsen 2010, men vi kommer också att utarbeta en tydlig gemensam plattform. Vi vet efter att tidigare gemensamt ha styrt landstinget i 8 år att vårt samarbete är en styrka för hela länet. Vi kan och vill styra Landstinget i Uppsala län!
Vi som skriver här är landstingsråden i opposition: Börje Wennberg (S), Sören Bergqvist (V), Johan Edstav (MP) och Marlene Burwick (S). Även oppositionens politiska sekreterare kommer ibland att hålla i pennan och de är: Susanne Eriksson (S), Ove Heimfors (V) och Jonas Åsenius (MP).
Den här bloggen finns registrerad på bloggkartan.se